ENGLISH
 

“Je hebt zo'n sterke verbinding met elkaar"

Hoe is het om seks met drugs te combineren? Waarom is het leuk, lekker, maar ook soms gevaarlijk? Drie gebruikers aan het woord. "Als ik seks onder invloed heb, heb ik geen stress en laad ik op."

"Seks zonder gaat bijna niet meer"

Alex de Vos (38) aka Queen Alex: “Ik gebruik alleen drugs als ik seks heb. Seks zonder gaat bijna niet meer.Vorig jaar gebeurde dit één keer. Ik had seks op een boot en had geen drugs mee. Dat was een hele rare gewaarwording, want ik wilde door, maar ik kon niet door. Mijn lichaam was zonder drugs te moe. Mijn seksdates vind ik via apps, zoals Chill, Grindr, Romeo. Maar ik hoef niet te zoeken naar mannen. Zij vinden mij. Ik heb iedere dag zes of zeven mannen die mij willen. Maar ik ben wel veranderd. Ik zeg vaker nee. Ik kies eerder voor kwaliteit dan voor kwantiteit. Vroeger deed ik mee aan van die fetisjcompetities in club Church en die won ik ook. Ik wilde mezelf bewijzen. Maar die behoefte heb ik nu minder. Ik heb veel meegemaakt. Als ik seks onder invloed heb dan heb ik geen stress en laad ik op. Als ik alleen maar werk, belasting betaal en af en toe neuk: dan leef ik niet. Daarnaast beleef je aan de drugs dingen die je anders nooit meemaakt. Maar je kan eraan onderdoor gaan. Ik ben aan lagerwal geraakt. Ik verloor er mijn baan en huis door en de relatie met mijn vriend is over. Gelukkig krijg ik nu hulp en woon ik bij het Leger des Heils. Maar ik wil er nooit helemaal mee stoppen. Het zou het leven zo saai maken. Je hebt genoeg hoge piefen die op zaterdag drugs gebruiken en gewoon een baan hebben. Dat wil ik ook.”"Na die eerste keer dachten we: dit moeten we vaker doen"

Marleen (63): “De eerste keer drugs, was ook meteen de eerste keer swingen. Met een bevriend stel deden mijn man en ik een pilletje bij hen thuis. Dat beviel super goed. Je hebt zo’n sterke verbinding met elkaar. Dit is nu vijf jaar geleden. Hiervoor heb ik nooit drugs gebruikt. Ik was altijd heel braaf en het kwam niet voor in mijn omgeving. Na die eerste keer dachten we: dit moeten we vaker doen. Ik vind swingen met drugs leuker dan zonder. Dit komt door die verbinding. Anders is het toch meer porno. Daar ben ik een beetje klaar mee. Ik vind dat we verantwoordelijk met drugs omgaan. We doen het niet vaker dan een keer per maand. In het begin was ik heel nieuwsgierig. En heb ik van alles uitgeprobeerd: keta, GHB, cocaïne. Maar het was allemaal eenmalig. Ik weet wat ik lekker vind en dat is een half pilletje en daarna mdma. Dat experimenten doe ik niet meer. Seks zonder drugs hebben we ook nog. Die seks is nog steeds goed, maar dan gaat het meer om de seks. Bij seks met drugs gaat het meer om het gevoel van liefde voor elkaar. Als we met z’n tweeën een pilletje nemen dan zeggen we heel vaak hoeveel we van elkaar houden. Andere mensen vertellen we ook over onze drugservaringen en dan willen ze dat soms ook ontdekken. Net zoals mijn zoon. Toen zei ik: dat is goed, maar wel bij ons thuis. Ik weet niet of ik dit eerder had willen ontdekken. Het lijkt wel alsof de mensen die hiermee jonger begonnen er minder van genieten dan wij. Maar misschien komt het ook omdat we
minder zorgen hebben. We zijn met pensioen.”


"We moeten ermee stoppen, maar dan bestelt hij toch weer"

Jolanda (52): “De laatste tijd gebruiken we alle weekenden. De lol van het drugsgebruiken is er af. Ik vind het maar zonde. Je ligt het hele weekend op bed en je doet niks. Onze relatie gaat hierdoor stuk. Tijdens onze
sekssessies zit mijn vriend op sites om mannen te zoeken die mee willen doen. Soms geniet ik van die extra mannen, maar ik loop ook wel eens weg omdat ik het onprettig vind. Een paar jaar geleden zijn mijnvriend en ik begonnen met xtc, GHB, ballonnen en dat soort dingen. Altijd tijdens de seks. Maar toen ontdekte mijn vriend het slammen van 3MMC. We waren eigenlijk uit elkaar, maar hij liet weten: ik heb iets nieuws en daar word je heel geil van. Ik probeerde het uit en was verkocht. Het was een ontzettend geile ervaring. Hij haalde me over weer een relatie met hem te beginnen en in april zijn we gaan samenwonen. Al elf jaar hebben we een knipperlicht relatie. We kunnen niet met, maar ook niet zonder elkaar. Misschien komt het omdat webeiden hiv hebben. Vrienden hebben we niet meer. Mijn vriendinnen lieten me in de steek, omdat ik voor hem koos. Eigenlijk zou ik willen stoppen met gebruiken. Mijn lichaam gaat kapot. Ik krijg allemaal gaten en rare plekken op mijn lichaam. Maar hoe stop je ermee? Mijn vriend zegt ook ieder weekend: we moeten ermee stoppen, maar dan bestelt hij toch weer.”

*Marleen is een gefingeerde naam. Echte naam is bij de redactie bekend.


Op de foto: Alex de Vos

Door: Hannah Hamans

Deze portretten stonden in Mainline #1 van 2022. Het thema is 'Drugs & Sex'. Bestellen kan via onze webshop

Copyright Mainline 2022. Webdesign by Studio Odilo Girod, hosting & CMS by Blogbird.