ENGLISH
 

Informatie voor journalisten

Ben je journalist en wil je in contact met ons komen, bijvoorbeeld naar aanleiding van nieuws? We delen onze kennis op het gebied van drugs en de beleving van mensen die drugs gebruiken. 

Onze missie is het bevorderen van de gezondheid en het verbeteren van de rechtspositie van mensen die drugs gebruiken. Nationaal en internationaal. Zonder primair het druggebruik zelf terug te dringen en vanuit respect voor de keuzevrijheid en mogelijkheden van de individuele gebruiker. 'Harm reduction' biedt mensen kansen om controle over hun gebruik en hun leven terug te pakken binnen voor hen haalbare kaders.


Onze expertise

- Trends in het gebruik van drugs en de belevingswereld van mensen die drugs gebruiken.

- Verschillende soorten middelen, zoals cocaïne, crystal meth, speed, GHB, 3mmc, anabole steroïden, opiaten en ketamine. Lees ook onze Q&A over crystal meth.

- Onderwerpen als druggebruik tijdens seks, drugs en infectieziekten, anabolengebruik, dakloosheid en druggebruik, drugs injecteren en harm reduction bij druggebruik.

- Internationale ontwikkelingen op het gebied van drugs en gebruik. Mainline werkt in diverse landen, zoals Vietnam, Kenia, Zuid-Afrika en Iran.

Interviews en fact checking

Onze veldwerkers vertellen regelmatig in de media over drugs en de belevingswereld van mensen die drugs gebruiken. We vinden het belangrijk dat hun perspectief wordt gezien en dat er op een niet-stereotype manier gesproken wordt over gebruikers. Ook checken we artikelen over drugs op feiten. Kijk hier voor eerdere optredens van Mainline  


Interview met een gebruiker

We krijgen veel aanvragen van journalisten om hen in contact te brengen met mensen in ons netwerk. Hoewel we het belangrijk vinden dat hun stem wordt gehoord, zijn we terughoudend. Een aanvraag wordt alleen overwogen na een zorgvuldig proces. Hierin maken we duidelijke afspraken over de intentie en opzet van het artikel. Ook vragen we namens de interviewkandidaat altijd het recht om een artikel voor publicatie te lezen en te allen tijde de medewerking in te trekken. Als aan dit verzoek is voldaan, kunnen we een vraag uitzetten in ons netwerk. Daarmee is succes uiteraard nog niet gegarandeerd.Contact

Neem voor fact checking, een interview met een expert of vragen contact op:

 

Machteld Busz
m.busz@mainline.nl / 06 43 02 62 06


  

 

Copyright Mainline 2023. Webdesign by Studio Odilo Girod, hosting & CMS by Blogbird.