ENGLISH
 

Mainline magazine: Hardcore softdrugs, softcore harddrugs

Een speciale Mainline, dit kwartaal. Eentje die helemaal gericht is op jongvolwassenen (maar ook erg leesbaar voor ieder ander). Hij is onderdeel van ons Peer-2-Peer project. Dit is een pilot waarin we jongvolwassenen begeleiden om samen met ons hun 'peers' te bereiken tijdens veldwerk. Het magazine nemen we mee om contact te maken. De samenstelling en redactie was dit keer deels in handen van onze peer-vrijwilligers. Met als thema: hard- en softdrugs zijn bijna niet meer uit elkaar te houden. Onderwerpen als designerdrugs, coping met psychische problemen, lachgas en zware katers komen langs. Bestel hem in onze webshop!

Naar de webshopZelfbeeld gebruikers versterken


De toon en inhoud van de artikelen sluiten aan bij het kennisniveau en de leefwereld van drug- gebruikers in Nederland. Mainline is nooit belerend en de artikelen zijn gebaseerd op veldwerk.

De achterliggende gedachte is om door middel van het blad het zelfbeeld van gebruikers te versterken.

Ervaring leert dat de onderwerpen in het tijdschrift voor veldwerkers een belangrijk aanknopingspunt vormen voor gesprekken met moeilijk te bereiken groepen druggebruikers.
Landelijk groot bereik

De Mainline wordt gedrukt in oplages tussen de 6.000 en 12.000 exemplaren afhankelijk van het thema. De magazines worden opgestuurd naar gebruikers, professionals en drugs-hulpverleningsplekken door heel Nederland.

Ook verspreiden de veldwerkers van Mainline de magazines handmatig op plekken waar de
doelgroep verkeert.

Copyright Mainline 2021. Webdesign by Studio Odilo Girod, hosting & CMS by Blogbird.