ENGLISH
 

Nieuwe directeur Mainline

Machteld Busz neemt vanaf 1 juni 2017 de functie van directeur voor haar rekening binnen Mainline. Na twee vruchtbare jaren van zelfbestuur wil de stichting zich extern sterker gaan profileren. Machteld Busz is als directeur het aanspreekpunt en het gezicht naar buiten.

Platte organisatie

Mainline is een platte organisatie vol professionals die veel eigen verantwoordelijkheid nemen. Na het vertrek van Mainlines vorige directeur in november 2015 laste de organisatie een periode van reflectie in. Gedurende die periode namen de drie managers gezamenlijk het dagelijks bestuur waar en kregen de medewerkers meer verantwoordelijkheid.

“En dit werkte goed!” zegt bestuursvoorzitter Victor Everhardt. "Mainline ontwikkelde zich tot een zelfbewuste organisatie met een duidelijke niche, een slimme strategie en grote deskundigheid. 


Wij zijn trots op onze activistische wortels en bij een dergelijke cultuur past een platte organisatie”.

Gezicht naar buiten

Waarom kiest Mainline nu dan toch weer voor een directeursfunctie? “We vinden het belangrijk om een duidelijk aanspreekpunt te hebben en proactief naar buiten te treden,” zegt Everhardt. “Maar tegelijk past een hiërarchische leider niet bij ons. Daarom blijft onze organisatiestructuur plat, maar voegen we een representatieve functie toe. Machteld Busz vervult de functie naast haar werk als internationaal programma manager bij Mainline.”

Machteld Busz

Positieve bijdrage

Machteld Busz kijkt met veel enthousiasme naar de komende jaren. “We kijken ernaar uit om ons strategisch plan voor de komende vijf jaar in de praktijk te brengen. Mainline staat er goed voor en vanuit die positie bouwen we verder. Zo hoopt Mainline nog zeker 25 jaar een positieve bijdrage te leveren aan de gezondheid en de maatschappelijk positie van mensen die drugs gebruiken”.

Copyright Mainline 2019. Webdesign by Studio Odilo Girod, hosting & CMS by Blogbird.